Tervetuloa etusivulle!

Saisiko olla kuppi kahvia?

Tiesitkö, että suomalaiset ovat maailman kovinta kahvikansaa? Kahvi on saanut pieneen ja sisukkaaseen maahamme voimaa ja kymmenien vuosien ajan, ja sukupolvi toisensa jälkeen ihastuu kahvin ihmeelliseen maailmaan. Kahvilla on merkittävä rooli myös suomalaisessa kulttuurissa. Suomi on ainoa maa, jossa työpäivään on määritelty kahvitauon paikka laissa. Suomi on ainut paikka, jossa kahvipöytä on olennainen osa juhlia. Suomi on ainoa paikka, jossa monet parisuhteet ovat saaneet alkunsa pelkästä kahvista.

Miten piskuinen Suomi, väkiluvultaan yksi maailman pienimmistä maista, on onnistunut nappaamaan kahvikuninkaan tittelin? Miksi juuri kylmässä Pohjolassa juodaan enemmän kahvia, kuin missään muualla koko maailmassa väkilukuun nähden, vaikka kahvipavut kasvavat kaukana toisella puolella maailmaa?

Yllättäen suuri syy lienee juurikin Suomen pohjoinen sijainti. Koska sijaitsemme pohjoisella pallonpuoliskolla, eletään Suomessa toisinaan hyvin pimeitä aikoja. Kaamoksen aikaan saatetaan elää jopa kuukausitolkulla ilman valoa ja keskimäärinkin maassamme on valoa vain vähän. Tästä huolimatta jokainen ihminen kuitenkin tarvitsee energiaa elämiseensä. Monelle kahvi ratkaisee juuri tämän ongelman: tämä herkullinen juoma antaa paitsi taivaallisen makunautinnon, myös energiaa nestemäisen kofeiinin muodossa.

Kahviloiden luvattu maa

Koska Suomessa juodaan enemmän kahvia kuin missään muualla maailmassa, on maamme oikein otollinen maaperä kahvila-alan yrittäjille. Kahvi on Suomessa paljon enemmän kuin vain juoma: se on sosiaalinen tapahtuma, keino rentoutua ja keino saada lisää energiaa.

Suomalaiset rakastavat mennä ystävien kanssa ulos. Juuri siksi leppoisat ja kotoisat kuppilat nauttivat maassamme suurta suosiota. Juuri tämän takia olemme halunneet omistaa tämän sivuston kahviloille sekä muille ruokaloille, aterioille sekä näiden tarjoamille muille palveluille. Toivomme, että nautit kokoamistamme artikkeleista ja palaat sivuillemme uudestaankin. Nyt ei muuta kuin lukemaan!