Kuinka välttää lapsen kiukkukohtaus ravintolassa?

Onko lapsesi ravintolakiukuttelija? Tämä on monelle vanhemmalle tuttu tunne. Kaikki saattaa olla aivan hyvin vielä ravintolaan lähtiessä ja jopa matkalla sinne, mutta viimeistään sisään astuessaan lapsi menee niin hämilleen, että alkaa käyttäytyä huonosti ja kiukuttelemaan holtittomasti kaikesta. Tämä on paitsi noloa vanhemmille, myös inhottavaa kaikille kanssaruokailijoille. Tällainen käyttäytyminen saattaa pahimmassa tapauksessa karsia koko perheen ravintolareissut minimiin, kun vanhemmat eivät halua ottaa riskejä jälleen yhdestä pieleen menneestä perheruokailusta. Onneksi tällaisiin tilanteisiin on mahdollista myös varautua etukäteen. Ai miten? Olemme koonneet tähän artikkeliin parhaat vinkit epätoivoisille vanhemmille siitä, kuinka hillitä lapsen kiukkokohtauksia ravintolassa. Näitä vinkkejä kokeilemalla saatat yllättyä siitä, kuinka pienellä vaivalla kiukuttelu on mahdollista saada hallintaan!

Vinkkejä lapsen kiukkukohtausten ehkäisyyn ravintolareissulla

  • Tarkastelkaa ruokalistaa jo etukäteen turvallisessa ympäristössä

Yksi parhaista tavoista välttää hämmennyksestä johtuva kiukkukohtaus ravintolassa on tehdä hieman etukäteistyötä. Ota jo etukäteen selvää siitä, millaisia lasten aterioita ravintolanne lasten ruokalistalta löytyy. Voit vaikkapa printata ne ulos ja tehdä lapselle oman pienen ruokalistan, jota voitte tarkastella yhdessä kotona ja tehdä valinnan ennen ravintolaan lähtemistä.

  • Älä anna liikaa vaihtoehtoja

Mikäli aikaa on vain vähän, on ravintolassa syntyvä hämmennys mahdollista välttää myös toisella keinolla. Sen sijaan että lykkäisit lapsellesi liudan vaihtoehtoja, jotka tulevat hämmentäneeksi tämän ja joista tämä saattaa tulla tilanneeksi jotakin sellaista, mistä ei tosiasiassa pidä ollenkaan, tee tilaus lapsesi puolesta. Älä tee tästä lapselle isoa numeroa, vaan kerro, ettei ravintolassa ole muita lapsen ruokia. Vanhempana tiedät todennäköisesti, mistä lapsi pitää ja mistä ei, joten voit tehdä turvallisen valinnan ilman kiukkukohtauksia sen jälkeen, kun ateria on tullut pöytään.

  • Valitkaa mahdollisimman rauhallinen aika ravintolakäynnille

Yksi eniten lapsia hämmentävistä seikoista ovat suuret väkijoukot, joihin kaikki eivät osaa suhtautua hyvin. Valitkaa siis perheen ravintolakäynnille mahdollisimman rauhallinen ajankohta, jolloin on vähemmän mahdollisuuksia sille, että äänekäs porukka saa lapsen hermostumaan.

  • Älä menetä malttiasi

Mitä tahansa tapahtuukin, pidä pääsi kylmänä äläkä lähde itse samaan kiukutteluun mukaan. Tee lapselle mahdollisimman turvallinen olo ja ravintolakäynnistä mukava kokemus painajaisen sijaan.