Kannattaako ryhtyä kahvilayrittäjäksi?

Nykyisin moni haaveilee siitä, että saa tehdä uransa yrittäjänä. Monet nuoret saavat koulutusta yrittäjyyteen jo koulussa, ja tämä sytyttääkin varsinkin moniin nuoriin ihmisiin palon lähteä tavoittelemaan menestystä yrittäjyyden maailmassa.

Yrittäjyydessä ihmisiä kiehtoo monikin asia. Moni rakastaa sitä, että yrittäjänä saa tehdä töitä itsenäisesti eikä tarvitse olla riippuvainen kenestäkään. Tämä on suuri tekijä maailmassamme, jossa moni tavoittelee menestystä. Itsenäisyyden oheistuotteena tulee tietenkin myös se, että saa tehdä päätöksiä itse eikä näin ollen tarvitse kärsiä karmean pomon oikuista, tehdä töitä epämiellyttävien työtovereiden kanssa tai herätä töihin aamulla ennen kukon laulun aikaa. Yrittäjyyden parhain puoli on kuitenkin se, että saa tehdä juuri sitä, mitä rakastaa. Siksi monelle kahvin ystävälle unelmana onkin avata ikioma kahvila.

Herkullista kahvia ja ihania leivonnaisia – kannattaako avata oma kahvila?

Vaikka yrittäjyys käytännössä kiinnostaa monia, piilee monen mielessä myös pelko siitä, mitä tapahtuu, jos jokin meneekin pieleen. Monia pelottaa, ettei liiketoiminta lähdekään liikkeelle oletetulla tavalla tai ettei yrittäjänä taloudellisesti pärjääkään.

Toki tällaiset pelot ovat ihan aiheellisia ja tällaisiakin aiheita pitää miettiä ja riskit tiedostaa, silloin kun ollaan ottamassa suuri askel ja lähtemässä pois turvallisesta arjesta ja vakaasta työpaikasta yrittäjyyden jännittävään elämään. Ei kuitenkaan kannata olla liian peloissaan vaan luottaa siihen, että kaikki tulee loppujen lopuksi menemään hyvin.

Loppujen lopuksi kaikki yrittäjyyden hyvät puolet tekevät yrittämisestä kaiken sen vaatiman työn arvoista. Vaikka välillä saattaa olla vaikeaa, saattaa loppujen lopuksi yksikin asiakkaan hymy saada päivän kääntymään parhain päin. Kun saat tehdä joka päivä sitä mitä rakastat, on päiväsi aina täynnä auringonpaistetta. Jos siis rakastat kahvia ja ihania leivonnaisia, kannattaa kaikin mokomin lähteä kokeilemaan yrittäjyyttä. Et varmasti tule katumaan päätöstäsi, kun saat olla rakastamiesi asioiden parissa joka päivä. Saat itse kehittää vapaasti yritystoimintaa haluamaasi suuntaan ja tehdä tiivistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa, jotka voivat tehdä parannusehdotuksia vaikkapa tarjoiluihin tai tehdä sinulta isompia kahvi- ja tarjoilutilauksia vaikkapa suuriin juhliin. Kannustamme siis rohkeasti lähteä kokeilemaan ja muistutamme, että aina voi palata tavallisiin töihin, jos vapaampi elämäntyyli ei innostakaan!