Hyviä ravintola-annoksia lapsille

Jokainen vanhempi tietää, ettei ravintolareissu lasten kanssa ole varsinaisesti se rentouttavin hetki vanhemmille. Siinä missä aikuisten välisellä ravintolareissulla voi keskittyä nauttimaan ruoasta, tunnelmasta ja seurasta täysin rinnoin, on lasten kanssa kaikki ruokailuun liittyvä verrattavissa tikittävään aikapommiin. Jokainen fiksu vanhempi kuitenkin kartoittaa jo etukäteen ravintolan, jossa on juuri hänen lapselleen sopivia annoksia, joista tämän tietää varmasti pitävän. Muista, että annoksia on yleensä myös mahdollista varioida niin, että niistä jättää jotakin pois ja ottaa jotakin muuta tilalle. Näin saat helposti luotua sellaisen annoksen, joka kelpaa kaikkein valikoivimmallekin syöjälle hyvin.

Tähän artikkeliin olemme listanneet sellaisia ravintola-annoksia, jotka ovat ammattilaisten mukaan tutkistusti lasten suosikkeja ja joita menee eniten jokaisessa ravintolassa. Voit poimia omallekin lapselle sopivimman annoksen esimerkiksi tästä listasta, niin saatatte välttyä ravintolassa käytävältä pitkältä keskustelulta ja pääset itsekin nauttimaan ravintolakäynnistä täysin rinnoin.

Lapsille tarkoitetut ravintola-annokset – poimi parhaat vinkit

  • Perunamuusi ja lihapullat

Tämä suomalaisen ruokakulttuurin perinneruoka kelpaa lähes jokaiselle lapselle. Sen lisäksi että se on herkullista, se on myös helposti syötävää ja tukehtumisen vaara on mitätön pienellekin syöjälle. Harva lapsi kieltäytyy pottumuusista ja lihapullista kotona, joten se on hyvä ja turvallinen vaihtoehto myös ravintolassa syödessä.

  • Ranskanperunat ja nauravat nakit

Harva lapsi voi kieltäytyä ranskanperunoista ja nauravista nakeista. Tämä on herkku, joka kelpaa niin aikuisten kuin lastenkin makuun ja sopii hyvin sijaistamaan pikaruokaa lasten ruokavaliossa. Tämä myös löytyy useiden ravintoloiden lasten ruokalistoilta jo sellaisenaan, mikä helpottaa vanhempien stressiä huomattavasti. Tällainen ateria sopii kaiken ikäisille lapsille.

  • Puuro

Puuro on herkkulinen ruoka ja usein monelle lapselle se ensimmäinen ruoka, jota on mahdollista syödä. Puuro on herkullinen ja helposti syötävä ruoka, jonka ainoa ongelma on potentiaalinen suttaavuus.

  • Hedelmälautaset ja hedelmäsoseet

Herkulliset, raikkaat ja makeat hedelmät maistuvat jokaiselle lapselle monessakin eri muodossa. Ravintolassa on mahdollista tilata lapselle esimerkiksi hedelmäsoseita, hedelmälautasia tai monenlaisia hedelmäjälkiruokia, kuten hedelmäkakkua, hedelmäsalaattia tai herkullista jäätelöä hedelmillä ja kermavaahdolla. Tällaisista herkuista ei kieltäydy yksikään lapsi missään tapauksessa!