Erilaisia kahveja

Mitä tänään juotaisiin? Jos joku, niin suomalainen tietää, että kahvin voi nauttia minkälaisessa muodossa tahansa, ja aina se on yhtä hyvää! Se, millaisen kahvin haluaa milloinkin juoda riippuu pitkälti esimerkiksi vuodenajasta sekä senhetkisestä fiiliksestä. Joskus tekee mieli juoda jääkylmä jääkahvi kesän kuumina hellepäivinä, kun taas keskellä mustaa ja koleaa talviaikaa kahvikin tekee mieli nauttia kuumana ja mustana.

Tähän artikkeliin olemme koonneet lyhyen listauksen siitä, millaisia erilaisia kahveja on muun muassa olemassa ja millaisiin tilaisuuksiin ne parhaiten sopivat. Listasta voit poimia vinkit seuraavalle kahvilakerralle tai suunnata kahvilaan vaikka heti, jos kahvijano yllättää!

Minkälaisia kahveja on olemassa

  • Jääkahvi

Kuumana päivänä kahvijanon yllättäessä voi iskeä ongelma – mitä tehdä, kun on jo valmiiksi kuuma, mutta tekee kamalasti mieli kahvia? Hätä ei ole tämän näköinen. Moni kahvila nimittäin tarjoaa suuren valikoiman jääkahveja, ja vaikka niitä ei menusta löytyisikään, voit aina pyytää työntekijää tekemään sellaisen. Jääkahvi on kirjaimellisesti sitä miltä kuulostaakin – suosikkiakahviasi jäillä höystettynä?

  • Jäätelökahvi

Kahvi ja jäätelö ovat monen suomalaisen lempiherkkuja, ja kun ne yhdistetään, syntyy syntisen suloinen rakkauslapsi, joka ei petä yhdenkään suomalaisen makunystyröitä. Tällaista herkkua, joka on kirjaimellisesti kahvia ja jäätelöä kupissa, voi saada joistakin kahviloista sekä toisinaan myös jäätelökioskeilta tai jäätelöautosta. Yleensä kahviin laitetaan pehmeän makeaa vaniljajäätelöä tai täyteläistä suklaajäätelöä, mutta kaikkein rohkein voi valita kahviinsa jotain aivan muuta.

  • Musta kahvi

Joskus on sellaisia tilanteita, kun kahvinsa haluaa nauttia yksinkertaisesti täydellisen puhtaana ja mustana, jolloin aromit tulevat parhaiten esiin. Mikään ei voita aamulla kurkkuun kulautettua mustaa kahvia, jonka ensimmäinen kuuma kulaus saa päivän tuntumaan heti paremmalta.

  • Makukahvi

Jos musta kahvi ei ole mieleesi vaan haluat kahviisi jotakin vaihtelua, ovat makusiirapeilla maustetut kahvit sinulle oiva vaihtoehto. Voit valita esimerkiksi karamellin, piparin, vaniljan tai mintun. Ja päälle runsaasti kermavaahtoa!

  • Latte

Jos pidät kahvista, mutta vahva musta kahvi ei ole makuusi, voit aina valita pehmeämmän maitokahvin eli latten. Latte on herkullinen kahvivaihtoehto olematta kuitenkaan liian makea, joten se sopii monen makuun.